Let's Do It Romania!

Monday, 15 December 2008

Ia sa ma dau si eu Mama Omida

Citesc intr-un editorial din Gandul ca PDL si PSD nu se vor certa si vor forma un partid unic, mamut, care ne va calca pe cap pe toti aia care mai tinem minte cum era pe vremurile alelalte.
Tot respectul pentru editorialist, dar eu cred ca nu e asa.
E drept, omul la vremea la care a scris editorialul nu stia ca prim ministrul desemnat, Draga Stolo, a dat iar bir cu fugitii si a jucat (din nou) scena cu "ramai sanatoasa cucoana, imi iau geamantanul si plec". Ca e un quitter...ne-am prins cam demult. Ca un penal ca el a mai putut fi nominalizat pentru cea mai importanta functie executiva din stat e alarmant. Pana la urma, ne jucam de-a guvernul si de-a condus tara? Come on!!!
Dar, sa revin. Editorialistul nu stia ca problemele au inceput deja, asa ca a scris ca totul merge spre bine. Eu, repet, cred ca nu e asa.
Basescu are nevoie de un guvern care sa guverneze fara probleme, fara frictiuni, dar mai ales fara opozitie (33+34 >>> 18+6, nu?). Degeaba o sa incerce Tariceanu + Marko Bela sa faca opozitie, o sa fie ridiculizati de masina de vot PSD+PDL. Chiar luand in calcul eventuale "tradari" ale cauzei si migrari pe principii de moralitate politica, tabara opozitie nu se poate ingrasa suficient de mult incat sa puna probleme.
Din schema asta, Base castiga. Pe de o parte, guvernul va trece legi populiste (ca sa justifice alegerea) si legi bune (ca sa isi ia UE de pe cap). Vor utiliza (fie si in mica parte) banii europeni in mod corect (sunt nevoiti sa o faca, a fost leitmotivul campaniei electorale), deci, vor avea o imagine buna, de care Base va putea sa profite (de aici si conditia pusa de el: guvern performant sau nu mai candidez).
Pe de alta parte, dand suficient ciolan celor de la PSD, a scapat de grija concurentei la prezidentiale. In viitoarea campanie electorala, nu poti sa zici de Basescu ca a marit taxa auto, sau ca a importat carne de porc cu dioxina...ca nu a facut nici una nici alta. Va trebui sa zici de guvern ca a facut rele si sa-l asociezi cu Base...DAR....ooops, guvernul e PSD too. Cum va mai tuna si fulgera Nastase in campanie impotriva propriului partid? In plus, baronii, multumiti de ciolan si de puterea ADEVARATA, vor fi foarte putin interesati sa schimbe acest status quo doar pentru a se chema ca un lider al lor este cel mai tare in stat. Daca vor sa faca chestii din astea de orgolui, pot oricand sa-l suspende pe Base...din nou.
So, in bref: Guvernul va sta tare cel putin pana la alegerile prezidentiale. Daca Basescu castiga (si sansele sunt de partea lui), abia dupa aceea va avea grija sa se dezica de PSD si sa se intoarca spre PNL+UDMR pentru ca trebuie sa se asigure ca in 2014, presedintele va fi omul lui si nu omul PSD-ului.

1 comment:

  1. At Omida our belief and aim is to develop robust, long lasting and maintainable technology which is innovatively updated after regular intervals. These will scale to serve all our client’s needs. With the right experience and professional staff time and again – Omida has created platforms across the board for customers to thrive in the long run.

    ReplyDelete