Let's Do It Romania!

Tuesday, 17 February 2009

Morandi in Kosovo

Stire pe agentiile de presa: "Sute de albanezi din Kosovo s-au alăturat unei campanii iniţiate pe site-ul de socializare Facebook, împotriva unui concert al trupei române Morandi, programat a avea loc cu prilejul primei aniversări a declaraţiei de independenţă a Kosovo. Motivul? Statul român încă nu a recunoscut independenţa provinciei.

Potrivit site-ului Balkan Insight, aproximativ 1.000 de kosovari s-au alăturat unui grup Facebook denumit 'Fără Morandi în ziua independenţei noastre'.

Kosovo şi-a anunţat desprinderea oficială de Serbia la 17 februarie 2008, iar până în prezent independenţa sa a fost recunoscută de majoritatea statelor membre UE."

Uite asa pica la mijloc o trupa cu succes regional (deocamdata), pentru ca unii nu inteleg ca muzica =/= politica.
Ce conteaza cine canta pe scena la aniversarea independentei Kosovo? Oamenii aia vin acolo ca sa vada niste trupe, sa asculte o muzica pe care o iubesc.
O dai in politica...strici totul. Lasa-i frate pe kosovari sa asculte ce vor. Daca vor Morandi..sa fie Morandi, daca vor nush ce trupa din fosta Iugoslavie, asa sa-i ramana numele, ce mai conteaza.
Meh, intortocheate sunt caile politicii.

4 comments:

 1. Nu e chiar așa. Politica și muzica fac parte din viețile oamenilor, e un mix pe care omul respectiv nu-l poate despărți.

  E ca și cum fosta mea iubită s-a culcat cu altul. Mă uit la ea și o văd cu ăla, nu o pot vedea altcumva... deși ea e alta, nu-i așa?

  ReplyDelete
 2. Esti gelos, Fitza? :-)
  Sa fim seriosi, crezi ca pentru oamenii aia care vin la concert conteaza ca Romania nu a recunoscut independenta regiunii lor? Sau, dintr-un alt punct de vedere, era treaba lu' Moga si a lu' Randi sa recunoasca independenta Kosovo? Sorry, dar n-ai dreptate, politica e politica, muzica e muzica.

  ReplyDelete
 3. Je croix ca e normal ca unii din ei sa fie "deranjati" de asta. Ce nu inteleg eu este de ce i-au invitat organizatorii, cand o astfel de reactie era clar ca urma sa apara.

  ReplyDelete
 4. Pai i-au invitat pentru ca sunt o trupa cu un succes major in partea asta de Europa. I-au chemat pentru show, nu pentru a face o declaratie politica. I mean, wtf, astia canta Save Me si Angels nu Desteapta-te romane sau Treceti batalioane romane Carpatii.

  ReplyDelete