Let's Do It Romania!

Sunday, 8 March 2009

Lays, acum mai buni..inainte mai prosti

Umbla pe la TeVe o reclama la noile chipsuri Lays, acum cu "30% mai putine grasimi saturate" si cu ulei de floarea soarelui.
Pana aici, nimic deosebit, dar, nu pot sa nu ma intreb, vazand reclama asta (si foarte multe altele) la un produs care a devenit "mai bun", asta nu inseamna ca inainte era mai prost?
Daca nu, de ce l-ai "imbunatatit", daca da, de ce dracu nu l-ai facut de la bun inceput mai bun?
In noua tendinta de a manca din ce in ce mai sanatos, cu cat mai putine E-uri, cat mai putine grasimi, "sare, zahar si alcool", orice producator de junk food vrea sa se laude ca e cat mai putin nociv si borderline bio.
Foarte bine, bravo lor, dar, ma intreb, asta nu inseamna o recunoastere, indirecta, a faptului ca inainte produceai junk?
Daca chipsurile Lays au acum "cu 30% mai putine grasimi saturate" nu inseamna ca inainte aveau cu 30% mai multe? Daca luam in considerare ca se vand pe piata din Romanica de ceva vreme (Star Foods a fost cumparat in 2007), nu poti sa nu te intrebi: why the fuck nu le-ati facut de la bun inceput asa de "sanatoase" si v-a apucat tocmai acu' dupa doi ani?
Macar aia de la produsele cosmetice sau de la detergenti, cand fac cate o mishculatie din asta de marketing, gasesc cate un nume pompos si "stiintific" care sa te faca sa te gandesti la o echipa de savanti care au lucrat zi si noapte ca sa descopere produsul respectiv, ca sa ai tu fata mai curata si rufele fara riduri...sau invers.
Boswelox, coenzima Q10, Q10+ (oare o sa urmeze si Q10++, ca in limbajele de programare?) sau prozym7, etc, nume sonore sa ia fata la fraierii care nu recunosc "atingerea miraculoasa a agentiei", singurul ingredient care se schimba cu adevarat in toate aceste produse.
Dar, ce te faci cu chipsurile? Din reclama lor rezulta ca au turnat ulei de floarea soarelui si PAC...30% din grasimile saturate s-au dus de suflet. Pai sa nu-ti vina sa-i intrebi: unde v-a fost capul pana acu, disperatilor dupa profit ce sunteti?
Apoi sa-i apuci cu ambele maini de revere si jart, jart, doua perechi de palme.
I know, I know...""

1 comment:

  1. Acshually ( si aici incerc sa fac pe smartass-ul) inainte aveau cu aprox 43% mai multe grasimi saturate *giggle*

    ReplyDelete