Let's Do It Romania!

Tuesday, 31 March 2009

Ne doare in curs

De vreo cateva zile, de cand s-a tot trambitzat ca am pus-o de acord cu FMI, cursul euro scade catinel catinel. Asta e bine. Problema e ca specialistii care dau interviuri mai putin mediatizate avertizeaza ca e doar o chestiune temporara.
Zic ei ca piata asteapta rezultatele negocierilor, urmatoarele miscari ale BNR si ale bancilor comerciale, dar mai ales pachetul de politici monetare si respectiv ajustarea bugetara care sa puna in aplicare angajamentele pe care ni le vom asuma prin acordul cu FMI.
Mai pe romaneste, acu lupii stau la panda si cum se stinge lumina, cum sar iar la gatul oilor..err al leului.
Si ma gandesc eu asa, retoric, ca omul care are credit la banca, ce sanse au cei 4 milioane de indatorati la sistemul bancar romanesc sa se gandeasca cineva si la ei, cand or incepe sa curga euroii in safe la Mugurel?
Nu prea mari, imi raspund tot eu...tot retoric.
Pai cum, in an electoral, cu toate partidele aflate, intr-un fel sau altul, la putere implicate in campania pentru europarlamentare si, mai ales, cu Base ochind un nou mandat la Cotroceni, sa nu viram noi acolo neshte miliarde spre aceste preacinstite scopuri?
Sa dam noi bani ca sa repornim creditarea? Sa facem investitiile promise in infrastructura? Pai de ce, cand cu banii aia putem sa ne asiguram inca vreo cativa ani de stat la putere si de supt?
Nush ce sa zic, mi-as dori sa nu fie asa, dar dupa cum se arata contextul, nu prea multi banutzi femeisti vor ajunge acolo unde ar trebui.

No comments:

Post a Comment