Let's Do It Romania!

Monday, 6 April 2009

Predicatul la cor

De la bun inceput trebuie sa zic ca ii respect pe cei de la Radio Guerrilla, chiar daca unora le place sa se auda vorbind mai mult decat e sanatos.
In acest context, trebuie sa zic ca nu inteleg pasiunea pe care o au acesti distinsi domni de a face campanii educative pe propriul post de radio.
Sa luam de exemplu ultimul lor demers de acest gen: Campania Antimitocanie.
E geniala, a identificat extrem de precis exemplarele incriminate, de care cu totii ne lovim in viata de zi cu zi, dar este...inutila.
In primul rand pentru ca cei vizati nu asculta radio guerrilla si in al doilea rand pentru ca cei care asculta radio guerrilla nu prea au treaba cu exemplarele faunei urbane, nici macar asa..cat sa le zica: "Ba, vezi ca a zis la radio de tine".
Ar trebui sa puna mana pe pushca, sa-si incinga cartusierele pe piept ca niste adevarati revolutionari si sa iasa in strada, cu backup de la diverse alte medii din trustul care ii patroneaza, sa prinda exemplarele si sa le puna la insectar (adica sa le arate la teve). Ar avea ceva mai mult impact si ar crea si circul necesar ca sa atraga atentia si unui public diferit de cel pe care il agata in mod traditional.
Doar o idee...

2 comments:

  1. Nu cred ca e o campanie de educare, caci mitocanul roman nu este educabil si nici nu intentioneaza vreodata sa devina. Mai degraba cred ca este o campanie de solidarizare - sa nu ni se para ca suntem singurii deranjati de aceste specimene. In plus, eu vad campania ca pe un indemn la rezistenta impotrica acestei mitocanii din ce in ce mai agresive, impotriva raului-simt (ca antonim al bunului simt).

    ReplyDelete
  2. Bucurestiule, s-ar putea sa ai dreptate, dar atunci e la fel de inutila. Ne batem unii pe altii pe spate: "Nu esti singur, bah si eu sint in aceeasi situatie", si ne bucuram ca si altii sunt la fel de afectati, dar in momentul in care dam nas in nas cu "fiara", asta nu ne ajuta cu nimic.
    Ala care iti taie fata in trafic o sa o faca oricum, ca nu-l atinge mesajul propavaduit de gherila.
    Cred ca la puterea mediatica pe care o are trustul Realitatea-Catavencu, Gherila ar putea face chestii mai hotarate, mai tzepene si nu chestii din astea, care seamana a bancuri de contabili (ei le zic, ei le inteleg, doar ei rad la ele).

    ReplyDelete