Let's Do It Romania!

Wednesday, 27 May 2009

Plata datoriilor

Ziceam la un moment dat ca o sa zic o vorba despre Star Wars. Sa o zicem, zic.
Ca orice roman care se respecta si care a trait intr-o anumita perioada si eu am crescut cu Star Wars. Primul episod din seria de filme (episodul IV dpdv al logicii seriei) a fost lansat in 1977 si a lovit Europa intr-o vreme in care eu ma aflam peste hotare asa ca ai mei l-au experimentat first hand. Io, mai putin ca la varsta mea ma interesau alte alea, nu sabiile laser.
Mai tarziu am ajuns si la vise despre sabii laser, dar nu asta e subiectul postului.

Revenind...care este.

Ca orice roman care se respecta, n-am avut habar de ce inseamna Star Wars, pana mai deunazi fiind ferm convins ca treaba incepe si se termina cu cele 6 filme si suferind grav ca l-a lasat pasiunea pe Lucas sa mai faca si altele. Ei si uite cum am eu surpriza sa constat ca treaba nu e chiar asa. Intr-o zi mai acu cateva saptamani, intru eu pe un site de unde imi mai descarc niste e-books, sa vaz ce mai e de citeala. Intru pe directorul de sefeuri in engleza si cum scrollam eu asa, numa ce vad un titlu: Star Wars: Jedi Apprentice. Hmm, ia sa descarc. Descarc, deschid, citesc...wow. Pai stai frate asa, ca e despre perioada in care Obi Wan Kenobi a crescut alaturi de Qui-Gon Jinn, foarte tare.

Mai sap pe acolo si constat ca sunt cateva zeci de carti cu si despre Star Wars. Le-am "supt" pe toate si m-am pus pe citit. Ei si din asta mi s-a tras "relevatia":"Frate...americanii sunt geniali la stors resurse dintr-o chestie care merge."

Sa ma explic. Nu doar ca fiecare carte poate fi oricand transformata intr-un film. Nu doar ca anumite carti/serii raspund la intrebari ramase (cel putin in cazul meu) fara raspuns de la episodul VI din 1983, dar absolut toate cartile sunt scrie avand in minte nu doar personajele din filmele Star Wars, ci si actorii, in special pe cei din primele trei episoade (aparute).

In descrierile lui Han Solo il ai in fata pe Harrison Ford, la fel pe Mark Hamill sau pe Yoda. Absolut totul este gandit sa-i tina in priza pe fanii Star Wars si mai ales sa-i pastreze de clienti. Ceea ce, pana la urma, nu e un lucru tocmai rau, de aceea ii si admir pe Lucas si ai lui ca reusesc sa faca asta.

Acestea fiind zise, ma intorc la lectura cartii Star Wars: New Jedi Order - Force Heretic III - Reunion.

1 comment:

  1. No, si inca nu te-ai apucat sa citesti cartile din seria World of Warcraft...

    ReplyDelete