Let's Do It Romania!

Tuesday, 8 December 2009

Factz, "facts", queshtuns and me

In 2004, Basescu era reprezentantul unei mari aliante indreptate impotriva comunistilor reprezentati de PSD si Adrian Nastase. Fact.

In 2004, Basescu a castigat alegerile pe un val de simpatie, respectiv antipatie impotriva lui Nastase. Fact.

In cei cinci ani de mandat prezidential, Basescu a muncit la reformarea clasei politice, la modernizarea statului si la imbunatatirea calitatii vietii romanilor. "Fact".

Q1: De ce nu a castigat Basescu alegerile cu procentajul din 2004+un imens numar de voturi generat de activitatea lui extrem de pozitiva la conducerea tarii?

Q2: De ce a castigat Basescu alegerile pe baza voturilor unor romani care nu au trait, nu traiesc si nu vor trai in Romania "for the term of their natural lifes"?

Q3: De ce jumatate din Alianta D.A. din 2004 nu vrea sa se mai atinga de o colaborare cu Basescu nici cu prajina?

Q4: De ce clasa politica (minus PDL) a reusit sa se coalizeze la un nivel incredibil doar pentru a fi impotriva lui Basescu?

Q5: De unde a avut Basescu siguranta de sine de a se anunta castigator inainte de afisarea rezultatelor la exit poll si ce l-a facut sa-si pastreze acea siguranta de sine dupa ce a vazut rezultatele respectivelor exit poll-uri?

Daca eu as fi personajul "onest", "dintr-o bucata", "care stie sa-si recunoasca greselile", care se pretinde a fi Basescu, as avea mari probleme cu somnul.

5 comments:

 1. Răspunsurile sunt simple:
  R1: pentru că fiind la putere simpatia oricui se tocește, indiferent ce face.
  R2: nu a câștigat datorită votului Diasporei, ale lor s-au numărat ultimele. Dacă se numărau voturile din Cluj-Napoca ultimele spuneam că clujenii au hotărât președintele? Și dacă nu trăiesc în România nu înseamnă că nu au drepturi, ei aduc bani în România și au cetățenie. Punct.
  R3: nu știu. Bănuiesc: pentru că nu s-au înțeles pe ciolan. Sau pentru că vrea să dea cu ei de pământ.
  R4: pentru că le e teamă că vor pierde controlul și că ajung în fața judecătorilor.
  R5: e simplu: știa că exit-poll-urile sunt de la ora 19:00 și știa că seara votează tinerii și Diaspora care sunt pro-Băsescu.

  Simplu?

  ReplyDelete
 2. Multumesc pentru raspunsuri, le citisem deja intr-un pliant de la PDL. Oricum merci de efort :-)

  ReplyDelete
 3. Nu stiu de 1,3,4,5 - e tona de rahat politic side o parte si de alta. Alegi o parte sa o mananci, dar tot rahat este. Dar 2 e elementar my dear Watson. Si vorbim de sub 150.000 de voturi versus 5 milioane per total... Si mai vorbim de unii care trimit 11 milioane de EUR in tara. Si vorbim degeaba :)

  ReplyDelete
 4. De fapt cred ca e vorba de 11 miliarde, care mai nou sunt doar vreo 7...bune si alea. Cand diferenta intre doi candidati este de 70.000 voturi, sa spui ca 150.000 nu conteaza e ca si cum ai zice ca 2 e un fel de 1 mai mare, n-are sens sa ne batem capul cu el.

  ReplyDelete
 5. Eu nu le-am citit nicăieri. Mi se par de bun simț.

  ReplyDelete