Let's Do It Romania!

Tuesday, 12 January 2010

Efectul de Ambulanta (mai e o speranta)

Cum ii spuneam acum ceva ani lui Sifu Gaspar Garcia, traficul in Bucuresti "nu este Chi Kung, este street fighting". Asta e un adevar care s-a acutizat pe parcursul anilor, ajungand la cote alarmante pentru "the average driver".
Zilnic, pe traseul Casa - Puffeh Work - My Work - Puffeh Work - Shopping - Casa intalnesc tot felul de situatii, de la ambuteiaje de 30+ minute pentru 1-2 km pana la depasiri pe dubla continua, circulat pe contrasens, blocat de intersectii, fortat roshu, etc.
In tot marasmul asta de nefericeli soferistice, o singura raza de speranta a mai ramas si ea vine de la ambulante.

Vi s-a intamplat vreodata sa stati mai mult de juma' de ora ca sa urcati dealul la Academie sau pe la Cotroceni, sa ajungeti de la Romana la Universitate sau de la Izvor la Unirii? For sure. Zonele sunt atat de inglodate in masini incat te miri ca te mai misti 2-3 metri la fiecare zece minute. Totusi, blocajul asta aproape perfect (as in The Perfect Storm), atunci cand apare cate o ambulanta (pompieri cel mult, la politie nu prea functioneaza), masinile reusesc sa se shift to the right sau to the left si sa faca loc sirenei mobile. AMAZING! Soferii aia blazati, nervosi, shmecheri, bashtani, profesionisti, incepatori, cu masini tari sau cu cazane, reusesc somehow sa se compacteze in asa fel incat sa treaca si ambulanta si nu vezi (decat in rare ocazii) pe cate unu care sa se puna "cu spatele in usa". Mai ca ti se umplu ochii de lacrimi si inima de speranta cand vezi ambulanta trecand prin marea de masini ca Marele Alb!

Dupa care urmeaza coada de taxiuri care "s-au bagat" dupa salvare!

Si revii inapoi la realitate...

No comments:

Post a Comment