Let's Do It Romania!

Tuesday, 17 August 2010

Ofensiva HP si Facebook-ul

Pasionatii de tehnologie si urmaritorii avizi ai lumii afacerilor ar sari probabil in sus de nshpe metri la citirea titlului acestui post, asa ca ma grabesc sa-i linistesc: nu e ce credeti.
HP nu face o oferta de gherila pentru Facebook, nici nu lanseaza un serviciu concurent. Relaxati-va :-)
Am ales titlul asta pentru ca, in buna traditie (data fiind frecventa postarilor, not so much tradishun, but hey...wtf) intr-acolo imi bat mie gandurile.

So...Ofensiva HP:

Am "mostenit" de la Cookeh un rucsac HP din ala cu multe buzunare si fermoare si gimicuri atasate. Very cool stuff. Ea s-a capatuit cu un rucsac de mamici cu care isi cara vajnica leptopul Dell la munca zi de zi. Io, car vajnic la munca sufertashul, dar asta nu stie prea multa lume, cei mai multi inchipuindu-si ca am cine stie ce tehnologii avansate in el. Ei si unde ma preumblam eu tzantzosh pe la metrou cu rucsacul meu cel cool in spate, numa ce-mi pica ochii intr-o dimineata pe un nene cu unul identic. Ha, zic, noi suntem cei alesi, cremedelacreme, paduchii de pe creasta, genunchii albinei and the works. Si mai tzantzosh ma preumblam stiind ca nu sunt singur si ca "in haita mea de un lup se mai adaugase un lup si acum eram o haita de doi lupi" (citat pentru cunoscatori).

Azi asa, maine asa, intr-o zi pac....alt rucsac, identic, alt nene (lup) in haita. Still cool...ish.

Ei si acum incepe coshmarul. Intr-o zi, recent, ma uitam eu prin metrou (preocupare de baza cand nu ai ce face altceva, ca ai terminat toate cartile cu Jeeves pe care le detii), ce-mi vad ochii? Nu unul, nu doua, ci TREI rucsaci identici (cu al meu patru) in acelasi vagon de metrou. Mai sa fie, s-or fi dat moka?

Am facut niste sapaturi si am aflat ca intr-o anumita perioada, some time ago, chestiile respective au fost la promotie si au costat extrem de putin pentru calitatea pe care o au. Hence the HP offensive. Au umplut tzara de rucsaci. Nu mai ma simt asa de cool, haita de lupi e un fel de Plaza Mall miercurea cand e Orange Film.

Now, Facebook:

M-am "imprietenit" cu niste oameni pe care i-am cunoscut de-a lungul vremurilor trecute. Pe unii mai bine, pe altii mai putin, dar de cunoscut i-am cunoscut (nu ma mai imprietenesc pe criterii de "xyz mutual friends"). Pana aici, toate bune si frumoase. Problemele incep cand unii se dovedesc a fi fani Farmville (sau whatever ...ville inventeaza FB la momentul respectiv), altii se dovedesc a avea preocupari cocalaresti (plaje de fitze, cluburi de fitze, poze de fitze, analfabetism de fitze, etc de fitze), iar altii sunt pur si simplu FB whores.

Din ultima categorie am blocat recent doua tinere si distinse domnisoare care si-au facut un scop din a-si construi pe FB o imagine de "cea mai penala si cocalara panarama existenta" si un tanar care crede ca daca isi baga si isi scoate in posturi care apar pe wall-urile tuturor celor care au facut greseala sa se imprieteneasca cu el, devine mai interesant. Guess what dude, it's not the case si tot un FB whore o sa ramai indiferent cate mii de "prieteni" ai.

Codicil: daca FB nu punea limita de 5000 preteni pe cap de vita furajata, probabil ca at some point in time fiecare am fi avut 6.000.000.000 de preteni si toata planeta ar fi fost o mare plictisita de feisbucari.

2 comments:

  1. mi-am facut faceshit intr-o zi in care eram cam..ametita..doar ca sa iau legatura cu fostii colegi. pe urma, l-am inchis. mi-au ajuns cateva ore in mediul ala ca sa-mi provoace o greata de toata frumusetea..

    ReplyDelete
  2. @Anca: eu inca mai "cioplesc" la lista celor ale caror update-uri le vad, iar lista de "prieteni" wanna be (adica cei care mi-au cerut prietenia si zac in pending) e mai mare pe zi ce trece.

    ReplyDelete