Let's Do It Romania!

Monday, 20 September 2010

Exercitiu de imaginatie

Suntem in 2014. Dupa ce in 2011 romanii au rezistat cu succes tentativei de modificare a constitutiei privind acordarea dreptului presedintelui la 5 mandate in loc de doua, Traian Basescu este nevoit sa plece de la Cotroceni.

Ce se va intampla cu el?

1. Se intoarce la PDL unde, evident, devine presedinte. In perspectiva alegerilor din 2016 si prin prisma sondajelor care ii arata in cadere libera dupa alegerea lui Basescu in functia de presedinte, Berceanu, Videanu, Boc si Udrea parasesc PDL si formeaza o noua formatiune politica. PAB - Partidul Anti Basescu.

2. Se intoarce in PDL. Pentru ca partidul are 2% in sondaje, in perspectiva alegerilor din 2016, confruntat cu riscul de a nu intra in parlament, Basescu paraseste PDL si se inroleaza in Partidul Poporului.

3. Este ales presedinte de onoare al Partidului Poporului, partid pe care l-a sustinut prin asmutirea DNA impotriva lui Dan Diaconescu. Din puscarie, DD, presedintele executiv al partidului, intre doua emisiuni DDDDP, saluta aceasta decizie.

4. Cu banii pusi deoparte din salariul de presedinte, isi cumpara o barca si pleaca sa colinde marile si oceanele lumii. E prins de piratii somalezi, se cere o rascumparare din partea statului roman, in Romania se rade homeric vreo doua luni (in consecinta productivitatea scade, dar nimanui nu-i pare rau). Vazand ca nu au succes, piratii somalezi il pun pe Traian sa frece puntea.

5. Candideaza la presedentia Uniunii Europene. In ziua depunerii candidaturii, este scos in palme de Nicolas Sarkozy din sediul UE.

6. Isi reactiveaza brevetul de capitan de nava si isi depune CV-ul pentru un post in flota Romaniei. I se comunica oficial ca Romania nu mai are flota inca de pe vremea cand el era ministru al transporturilor, in consecinta i se poate da doar un post part time pe vaporasul din Herastrau.

7. Refuza sa plece de la Cotroceni, se ascunde in criptele bisericii din curtea palatului unde supravietuieste cu ce pica de la bucatarie. Din cand in cand se suie in copaci si face ca cucuveaua razand a prost.

8. Se duce sa locuiasca impreuna cu fata sa Eba, in conacul acesteia din Statele Unite. Nu se intelege cu ginerele, cunoscutul Hugh Hefner asa ca pleaca in lume sa-si incerce norocul precum Fat Frumos din povesti.

9. Realizand ca este cel mai urat personaj din istoria Romaniei, isi zboara creierii cu arma din dotare a ofiterului SPP care il conducea spre iesirea de la Cotroceni. Ofiterul SPP este declarat erou national.

10. Este arestat in urma autosesizarii DNA, judecat sumar si, in fata valurilor de proteste ale populatiei, impuscat intr-o unitate militara de langa Targoviste, pe 25.12.2014.

4 comments:

 1. sunt bestiale. mai ales 4,6,7,9 si 10. desi, piratii somalezi daca nu primes banii de rascumparare mereu omoara persoana respectiva. nu ca as avea ceva cu base (yeah, right)sau cu oricare alt pseudopolitician din Romanica (kill them all!) dar creezi o imagine proasta piratilor somalezi :))

  PS: in opinia mea nu supravietuieste pana in 2014 si nici nu a jucat in rolul nemuritorului(btw: what's his name?)

  ReplyDelete
 2. Daca te referi la personaj: Duncan MacLeod of the clan MacLeod. Actorul era Adrian Paul. Asta in serial. In filmele originale personajul era Connor MacLeod, iar actorul Christopher Lambert.
  Ref la Base: probabil ca la modul foarte serios, nimeni nu-i doreste o alt fel de moarte decat cea politica, iar eu nu vreau decat sa-l vad la groapa de gunoi a istoriei, altfel, sa traiasca sanatos 100 de ani.

  ReplyDelete
 3. merci. chiar nu mai tineam minte. ptr mine nemuritorul a fost varianta mai scurta a telenovelei "tanar si nelinistit" (apropo la cat 5000 de episoade a ajuns?)

  PS: nu base e problema. cu totii sunt si suntem. nu numai politiicienii sunt de vina ci si noi, cei care ii votam. de la noi pleaca totul. niciodata in istoria romanilor, poporul nostru nu a facut alegerile corecte...asta e... ne-ar trebui sedinte de terapie in grup la toata tara.

  ReplyDelete
 4. De acord. Pe de alta parte, intotdeauna e nevoie de o reprezentare a raului spre care sa arati cu degetul, iar noi n-am fost niciodata buni la aratatul spre noi insine. Also, Base e numai bun de aratat cu degetul cand vine vorba de rau :-)

  ReplyDelete