Let's Do It Romania!

Friday, 12 November 2010

Iar s-au strans...

INS zice ca s-a dus economia la vale dupa ce trimestrul trecut crescuse asa, ca pana la glezna puricelui.

Peste asta vine un raport de la Banca Mondiala care face praf autoritatile de la Bucuresti (voalat) pentru mimarea politicilor economice, cu un "buget nerealist" care nu e niciodata facut sa fie respectat.

Curtea Constitutionala s-a "pronuntat" in conflictul dintre Guvern si Parlament. A facut-o atat de clar incat ambele parti au inteles ca au dreptate. E greu sa faci echilibristica intre obligatia fata de cei care te-au numit acolo pe criterii politice si riscul de a pierde exact avantajele pentru care te-ai vandut (pensiile grase pe care vrea Boc sa le taie). Judecatorii CC nu pot sa fie pe fata in contra guvernului ca sa-si salveze pensiile, ca doar Base i-a pus acolo, dar nici sa lase guvernul sa faca ce vrea nu pot asa ca se spala pe maini ca Pontius Pilat si zic: "e neconstitutional, dar sa mearga inainte".

In parlament s-a ajuns la un blocaj major, iar Base s-a umplut de ridicol facand apel la partidele de opozitie sa puna umarul la slujirea interesului national cand nimeni de la zisele partide nu era in sala, pentru ca dupa aia sa treaca imediat la desfiintarea de facto a opozitie si instaurarea dictaturii personale (in caz ca nu s-a prins lumea, spre asta ne indreptam). Daca masurile pe care vor sa le treaca cei de la putere intra in vigoare in parlament, opozitia poate sa-si faca bagajul si sa plece acasa, vor fi inutili, iar Basescu va putea sa treaca orice lege, inclusiv atat de mult iubitele sale initiative de modificare a constitutiei si nu m-as mira sa strecoare acolo undeva, daca nu dreptul la 5 mandate, atunci macar o prevedere a la Rusia, prin care sa poata sa stea pe bara doar un mandat, dupa care sa revina in scaunul pe care il iubeste atat.

Opozitia arata mai rau ca oricand, cu Antonescu sarind la gatul PSD si cu un PSD prins intre frica de a ramane singur (daca accepta lupta SI cu PNL) si continuarea unei opozitii ineficiente. Faptul ca in sondaje PSD creste nu-i va folosi la nimic, alegerile, oricand vor fi ele, vor fi fraudate for sure. I-a mai facut Basescu din butoane o data, o sa-i mai faca o data. Cu gradul de control pe care l-a pus pe carca autoritatilor, slabe sanse sa-l mai miste cineva, iar PNL tocmai da semne voalate ca nici nu mai vrea, ca ar face pace cu Base oricand, pentru un os de ros. Probabil ca daca s-ar ivi vreun sponsor dinspre PDL care sa-l inlocuiasca pe Patriciu, PNL ar schimba placa si ar incepe sa cante osanale lui Base si sa loveasca in "comunistii" de la PSD.

Things are really fucked up in Romania right now :-( si e clar ca cei de la putere sunt dispusi sa faca oricate compromisuri si sa incalce orice reguli, legi si principii in ideea ca redresarea economica mondiala si europeana se vor face simtite si la noi si ei TREBUIE sa fie la putere cand lucrurile incep sa mearga mai bine, pentru a putea sa-si asume meritele.

Trist...

No comments:

Post a Comment