Let's Do It Romania!

Thursday, 25 November 2010

Mirajul "instant gratification"

Stiu ca titlul suna pompos, dar nu mi-a venit ceva mai aplicat, asta e. De fapt nu vreau decat sa vent despre niste copii care se uita zilnic pe o pagina de FB si se umfla in pene ca sunt mari specialisti in comunicare atunci cand vad cum creste numarul de like-uri.

E bine sa vezi rezultate palpabile atunci cand faci ceva, dar e rau sa te crezi zmeu atunci cand lucrurile merg de la sine, fara ca tu sa faci ceva special. Nu ai nici o provocare in fata, dar te comporti ca si cum ai fi gasit o reteta miraculoasa a "succesului" indubitabil, masurat zilnic in casuta aia mica din stanga paginii de FB.

De aici la extinderea nou descoperitei "genialitati" nu e decat un pas si uite asa iti depasesti conditia si incepi sa te bagi peste patratica altora, care de fapt stiu mult mai multe decat tine, dar na...tu ai si rezultate care sa-ti intareasca pozitia, nu-i asa? Natural, ai tot dreptul sa-ti dai cu parerea, chiar daca pozitia si rolul nu iti ofera dreptul si nici nu-ti solicita sa faci asta.

Mai mult, "jucaria" e doar a ta si doar tu stii ce sa faci cu ea, lucru demonstrat, evident, tot de succesul ala la care te raportezi zi de zi, ora de ora, minut de minut. Nimeni nu are acces la jucaria ta si in plus, nimeni nu trebuie sa-si construiasca jucarii ca ale tale, pai daca toti ar avea, cum ai putea tu sa te mai lauzi cu rasunatoarele rezultate obtinute cu sudoarea fruntii, cu maxima daruire, cu debordanta creativitate si intensa gandire strategica.

Meh...

No comments:

Post a Comment