Let's Do It Romania!

Wednesday, 8 December 2010

Ce-a cautat Geoana la Vantu

Va spun eu, ca stiu. Adevarul, evident.
Nici nu e greu, daca urmaresti comportamentul celor implicati te prinzi imediat.
Geoana a fost la Vantu pentru tot ce ne putem inchipui mai rau. Poate sa o dea de gard cat vrea, realitatea (sic!) este una singura:

Nici un om intreg la cap, cu o bruma de independenta, nu ar fi facut acest gest in contextul respectiv. PUNCT.

Geoana a fost la Vantu si asta ii demonteaza orice tentativa de a explica "pozitiv" gestul. Pai cum, cand Basescu isi bazeaza TOATA campania electorala pe "moguli" tu te duci la al mai mare cu o seara inainte de dezbaterea finala si te astepti sa fie OK? Sa scapi? Inseamna ca esti prost(anac) de-a binelea.

Deci, ca sa fie clar, Geoana s-a dus la Vantu pentru ca a executat ordinul primit.

De ce a primit ordinul de a se compromite iremediabil? La fel de simplu: pentru ca Vantu i-a garantat castigarea alegerilor. De asta l-a chemat, ca sa-i spuna ca va castiga si sa stea linistit, orice s-ar intampla, el va fi presedintele Romaniei. Ca, de fapt, asta a fost lucratura, a aflat si amaratul de Geoana a doua zi.

Cand a aflat de pocinog? La pranz, evident, cand au aparut pozele. Poate sa minta cat vrea, nu-l crede nimeni care are mai mult de un neuron in cap. In ziua dezbaterii finale candidatul nu se relaxeaza inchis intr-o camera, rupt de lume, facandu-si somnul de frumusete ca sa dea bine la camera. Nu. Candidatul isi freaca creierii cu echipa de campanie ca sa se asigure ca este pregatit 200% pentru confruntare. Asta daca vrea sa castige. Sau daca nu are o "polita de asigurare" de la Vantu, care il face sa creada ca poate sa ignore toata povestea cu pozele vizitei. Deci, Geoana stia de "accident", dar nu a vrut sa creada ca a fost lucrat pana in secunda in care Basescu l-a pleznit peste bot cu intrebarea minune.
Asta, iarasi, o poate vedea oricine urmareste inregistrarea confruntarii si remarca perplexitatea lu' Geoana (Pai cum, nu avea voie sa ma intrebe asa ceva, eu trebuie sa fiu presedinte, asa mi-a zis Vantu aseara).

Mai am un argument pentru care inclin sa-i cred pe Ponta si Gusa: toti cei implicati sunt politicieni.

Sa inteleaga toata lumea: politicienii nu folosesc cuvantul a minti in aceeasi fraza cu propria persoana sau cu persoane aflate de aceeasi parte a baricadei. Never, sub nici o circumstanta, Ponta sau Gusa nu i-ar fi zis lui Geoana: "Daca va intreaba...mintiti". Doar pentru ca Geoana a pus acest cuvant in "citatul din Ponta" am realizat ca minte. Chiar daca lucrurile s-au desfasurat asa cum zice Geoana, Ponta nu i-ar fi zis niciodata "mintiti". Nu doar pentru ca ar fi fost hilar, in conditiile in care pozele erau publice si oricine putea sa-si dea seama ca s-a lucrat cu stirea si acordul lui Vantu, ci pentru ca si daca ar fi vrut sa-i spuna sa nege, ar fi folosit orice alt cuvant din bogata limba romana.

De ce a iesit Geoana cu prostanaceala asta acum? Pentru ca a realizat ca este un terminat, ca este mentinut in functie si in atentie doar pentru ca PSD-ului ii este frica sa deschida cutia cu maimute si sa-l schimbe pentru ca stiu ca PDL nu va avea nici o jena sa modifice legea si sa-si puna propriul om la sefia Senatului, asteapta doar ca PSD sa faca prima miscare, razand in pumni de cum i-o trage Geoana propriului partid.
Pentru ca realizarea terminarii lui politice il frustreaza maxim si vrea cu orice pret sa mai dea cateva palme inainte de a cadea, inevitabil in uitare si ridicol.

As putea s-o tin asa la nesfarsit, ca doar field beating-ul este specialitatea acestui blog, dar ma opresc aici. Pentru mine e clar ca Geoana minte la fel cum a mintit si acum un an. Cine crede altfel e prost(anac).

No comments:

Post a Comment